MESEVARÁZSLÓ

Egyszer volt, hol nem volt,
volt egyszer egy Leendő Meseíró…

 

…aki állandóan azon törte a fejét, hogy vajon hogyan születnek a jó mesék, vajon vannak a meseírásnak apró trükkjei, vajon tudna-e ő is olyan mesét írni, amit szeretnek a majd a (felnőtt)gyerekek?

 

Leendő Meseírónk úgy döntött, hogy útnak indul megkeresni a válaszokat. Megrakta a hátizsákját az elhagyhatatlan hamuba sült pogácsával és egy kis bubimentes ásványvízzel , és elindult felfedezni a meseíró világot. Mint kiderült, hosszú és fáradalmas útra vállalkozott. Ment mendegélt, sok mindenkivel beszélt, de senki nem tudta a válaszokat.

Egy napon, ahogy éppen a zöldellő, réti virágoktól pompázó árokparton ülve, sajgó lábait masszírozta, megjelent előtte egy tündér. Onnan tudta, hogy tündérrel van dolga, hogy az illető lénynek szárnyai voltak – persze ettől lehetett volna még angyal is -, pörgős szoknyája, balerinacipője, és aranyló hajában tiarája. Megszólalásig hasonlított Leendő Meseírónk unokaöccsének 10 éves forma kislányára, de az a kislány nem lebegett soha a föld felett egy méterrel, legalábbis Leendő Meseírónak nem volt ilyesmiről tudomása. A tündér az égből röppent le Leendő Meseíró elé, kecsesen piruettezett egyet, majd megkérdezte:

–          A MeseVarázsló tréninget keresed? – a hangja kislányosan csengett, de volt benne valamiféle furcsán zengő mélység is.

Leendő Meseíró nem nagyon tudott megszólalni a megdöbbenéstől, de azért csak kipréselte magából egy tétova kérdést, miközben a levetett túrabakancsát igyekezett feltűnésmentesen magára cibálni:

–          Öhh… khm… MeseVarázsló tréning? Az micsoda?

–          Bocsáss meg, hogy csak így letámadtalak  a kérdésemmel, MeseTündér vagyok. – biccentett csinos kis fejecskéjével – Tudod, ezen az úton csak azok szoktak üldögélni, akik meseírók akarnak lenni, és nekem az a dolgom, hogy útba igazítsam őket a MeseVarázslók birodalmába. Ott tudod majd elvégezni a képzést, ahol semmi más dolgod nem lesz, mint rádöbbenni, hogy te is MeseVarázsló vagy! – MeseTündér mindezt olyan gyorsan hadarta el, hogy Leendő Meseírónknak igen csak kellett igyekeznie, hogy  minden szavát felfogja. De MeseTündér tovább folytatta:

–          Ahhoz, hogy MeseVarázsló lehess, három próbát kell kiállnod. Az első az, hogy meg kell mondanod, miért akarsz meséket írni.

Leendő Meseíró elgondolkodott. Hmm… valóban… miért is? Talán azért, mert imád mesélni a gyerekeinek? Vagy azért, mert úgy érzi, a mesén keresztül a legkönnyebb tanítani az embereket? Esetleg azért, mert abban hisz, hogy a mese gyógyír a léleknek?

–          Sok oka van – bökte ki Leendő Meseíró végül -, de a legfontosabb, hogy boldoggá akarom tenni a gyerekeket és a felnőtteket.

–          Jó válasz! – közölte tapsikolva MeseTündér, de akkora elánnal, hogy Leendő Meseíró még ültében is ugrott hátra vagy fél métert a hirtelen rémülettől. MeseTündér folytatta:

–          A  második próbát úgy teljesítheted, ha válaszolsz egy újabb kérdésre, vigyázz, becsapós! Szerinted mi a baj a mai mesékkel?

Leendő Meseíró elgondolkodott. Eszébe ötlött, hogy mennyire imádta a Jancsi és Juliska mesét, de csakis abban a formában, ahogy a nagymamája esténként, elalvás előtt mesélte neki. Később tudta meg, hogy a Jancsi és Juliska a Grimm testvérek gyűjtéséből származik, márpedig ő nem szerette a Grimm meséket úgy általában. Gondolkodás közben igyekezett nem észrevenni, ahogy MeseTündér kissé türelmetlenül felvonta egyik szemöldökét, és tovább morfondírozott. Mi a baj a mai mesékkel? Mi a baj? Miért, van velük baj egyáltalán?

A szavakat lassan formálva, szinte félve ejtve ki  a száján:

–          Szerintem nincs baj a mai mesékkel, és úgy általában nincs baj a mesékkel. Minden mesének megvan a közönsége, és a meseíróknak az a feladatuk, hogy olyan meséket írjanak, amit az Olvasók el is olvasnak. Csak annyi a feladata egy meseírónak, hogy tudatos legyen. A többi az Olvasóra van bízva – az utolsó szavakat már állva, mellkasát kidomborítva, gerincét egyenesen tartva, mint egy szónoklatot harsogta bele a friss levegőbe, és MeseTündér ámulattól csillogó szemei közé.

MeseTündér sikkantott egy olyan furcsán kislányosat, mégis zengőset, és tapsikolt örömében.

–          Ez az! Sikerült a második próbát is kiállnod! Jöhet a harmadik próba! Maga a MeseVarázsló képzés. Ha ezen részt veszel, és kipróbálod az összes feladatot, akkor csodálatos MeseVarázsló lesz belőled, akinek a meséi tanítanak, szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, és gyógyítanak, pont úgy, ahogy szeretnéd.

Ezzel ünnepélyesen kitárta a karját, és egy kapu jelent meg Leendő meseírónk orra előtt, MeseVarázsló Képző felirattal a tetején. Az ajtószárnyak kitárultak, fanfárok hangja hallatszott. A MeseTündér egy papírost nyomott a Leendő Meseíró kezébe. A Leendő Meseírót annyira elkápráztatta a kapun kiáradó fény, hogy nem látott semmit. A feje fölötti fáról gonosz varjúkárogás hallatszott. “Most jön a feketeleves, meg az apró betűk!” A Leendő Meseírónak tényleg voltak rossz tapasztalatai a szerződésekkel, de azt is tudta, hogy ez most egy próbatétel, túl tud-e lépni a félelmein! Olvasni kezdte a kirajzolódó írást: 

Árak és kedvezmények

1 szülő + 1 gyerek   34.900 forint (aam)

Mikor és hogyan kell fizetni?

Bármelyik időpontra is jelentkezel, a fizetési határidő a jelentkezéstől számított 8 naptári nap. Kérlek, csak úgy jelentkezz, hogy biztosan tudod, ezt a fizetési határidőt tartani tudod. Fizetni 8 napon belül kell, de ha az általad megjelölt időpontig nincs már hátra 8 nap, akkor a tréning ELŐTTI utolsó napig, mert csak így tudod biztosítani a részvételedet! Természetesen, ha közbejön számodra valami, ami ütközik az előre kifizetett tréning időpontjával, akkor a tréning napjáig lehetőséged van lemondani a részvételt – lásd szerződési feltételek -, és ez esetben a pénzt hiánytalanul visszafizetjük számodra, továbbá más időpontokra is átteheted a jelentkezésedet.

Időpontok, helyszín

 • szünetel

A képzés 1 napos, reggel 9.30-tól este 18.30-ig tart! A képzések helyszíne Budán lesz, létszámtól függően még változhat. Részletes információkat küldünk a tudnivalókról a tréning időpontja előtt egy héttel.

Ki tartja a meseíró tanfolyamot?

IgazolványOláh Gyöngyi, a RitArt Academy vezető trénere. Célja, hogy Te is megtapasztald, milyen boldogság felszabadultan, jobb agyféltekésen írni, és hogy megtanuld lelkileg és technikailag is másokkal megosztani, ami a kezed alatt, az elmédből, a fantáziádból, a szívedből megszületett. Még több információt találsz róla a leonida.hu RÓLAM menüpontban, ha kíváncsi vagy rá, hogy miért érdemes vele tartanod!

Olvassuk (és írjuk) tovább a mesét!

Lépj be a MeseVarázsló képzés kapuján,és kezdd el boldoggá tenni az embereket a meséiddel!

Mostantól ez már nem mese, hanem valóság! Neked is megnyílt ez a kapu, kedves Leendő Meseíró! Ráadásul mindezt egyetlen nap alatt, JOBB AGYFÉLTEKÉSEN, így megtapasztalhatod az “egy nap egy esztendő” érzését is! Ez a mesés módszertan az elméd teljes kihasználását célozza. Így egy nap alatt is annyit tanulhatsz és tapasztalhatsz, mint más évek alatt! Remélem, találkozunk!” – fejezte be MeseTündér, és belibbent a kapun, megsuhintva varázspálcáját, csillámport hagyva maga után.

– Egy életem, egy halálom, a harmadik próbát is kiállom! – mondta a Leendő Meseíró, és nekilátott kitölteni a…

JELENTKEZÉS

Név*
Email*
Email még egyszer*
Irányítószám*
Város*
Utca, házszám*
Telefonszám*
Számlázási név
Számlázási cím
Dátum, amire jelentkezel*
Elfogadom a szerződési feltételeket*
Mi a célod a tréninggel?


——————————————————————————————————————————–

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A JELENTKEZEM gomb megnyomásával elfogadod az alábbi szerződési feltételeket:

JOGI HÁTTÉR

 1. A tréningen való részvételnek feltétele a csoport egészének, a csoportot alkotó személyeknek, és a tréner munkájának a tiszteletben tartása, illetve a tréning légköréhez illeszkedő magatartás tanúsítása. A nem megfelelő hozzáállással és viselkedésmóddal bíró résztvevőket a csoport eredményeinek és az egyéni munka minőségének biztosítása érdekében megkérjük a tréningről való távozásra. Ez esetben a tréning részvételi díjat visszafizetjük a távozó számára. Köszönjük a megértést!

FIGYELEM! A tréningen használt módszerek alkalmazását nem javasoljuk azoknak, akik pszichiátriai kezelés alatt, illetve pszichiátriai szerek befolyása alatt állnak. Ha ilyenfajta kezelés vagy gyógyszerezés alanya vagy, akkor kérd az orvosod véleményét és beleegyezését, mielőtt eljössz a tréningre, vagy elmész bármilyen jobb agyféltekés képzésre! Ezen figyelmeztetésünk figyelmen kívül hagyása okán kialakult állapotokért és helyzetekért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

 1. Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár.
 2. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről is szóló, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól rendelkező 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik.
 3. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Jelentkezem gombra való kattintással Oláh Gyöngyi AM-mel kötöd.
 4. A számlázás elektronikusan történik, e-mailben küldjük a hivatalos, törvényeknek megfelelő elektronikus számlát. Papír alapú számlát nem áll módunkban kiállítani, sem postázni.
 5. A vállalkozás panaszkezelési módja e-mailben történik: leonida.hu@gmail.com
 6. A vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület (1016 Budapest, Krisztina körút 99.)
 7. A szolgáltatás teljes árát, a kedvezményekkel csökkentett árakat és a kedvezményezetti kör leírását a megrendelő űrlap fölött találod.
 8. A szolgáltatás ára nem fedezi a tréningen való részvétel esetén a fogyasztó (vevő) utazási, élelmezési, szállási költségeit. Ezeket a költségeket a résztvevőnek magának kell állnia.
 9. Fenntartjuk annak jogát, hogy indokolt – vis major – esetben a meghirdetett tréningvezető helyett egy másik trénerünk vezesse a tréninget.
 10. Indokolt és kivételes esetekben – vis major – a helyszínváltozás jogát fenntartjuk.
 11. Tárhelyszolgáltató: MIKRO VPS KFT Budapest. Telefon: +3694200210 E-mail: info@mikrovps.hu.
 12. Hírlevélküldőnk, a ListaMester szoftver tulajdonosa és üzemeltetője, a Bithuszárok Bt. Biatorbágy. Cégjegyzékszám: 13-06-065996. E-mail:info@bithuszarok.hu

FIZETÉSI MÓDOK ÉS ADATOK

 1. Elfogadott fizetési módok: előre utalás, vagy banki befizetés
 2. Fizetési adatok– CSAK A JELENTKEZÉS VISSZAIGAZOLÁSA UTÁN FIZESS! Banki átutalás vagy befizetés: OLÁH GYÖNGYI AM 16200182-00275514-00000000 MAGNET BANK

A FOGYASZTÓT MEGILLETŐ ELÁLLÁSI ÉS LEMONDÁSI JOGRÓL

 1. A szolgáltatás teljesítése előtti esetben: A fogyasztót megilleti a 14 munkanapos elállási, illetve szerződés-felmondási jog, még a szolgáltatás TELJESÍTÉSE ELŐTT. A szerződés felmondását, vagy a szerződéstől való elállási szándékot egy egyszerű szöveges e-mailben a leonida.hu@gmail.comcímre küldve. A tárgymezőbe írd be, hogy „lemondás”, vagy „elállás”, vagy „felmondás”, a levél törzsébe pedig a megrendelésed időpontját, és a megrendelő nevét, illetve azt a tényt, mely szerint elállsz a szerződéstől. Összegezve: a tréning ELŐTT bármikor elállhatsz a szerződéstől.
 2. A szolgáltatás teljesítése utáni esetben: A fogyasztó nem jogosult a 14 munkanapos elállási illetve szerződés-felmondási jogával élni, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól rendelkező 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § a) bekezdése értelmében. Összegezve: a rendelet értelmében a tréning UTÁN már nem élhetsz a 14 napos elállási, vagy szerződésfelbontási jogoddal, mert ez a jog a teljesítéssel egyidejűleg megszűnik.

SZERZŐI ÉS SZOMSZÉDOS JOGOK

A RitArt Academy tréningjeinek és anyagainak jogtulajdonosa Vidi Rita, a módszer kitalálója és kidolgozója,  és a RITART ACADEMY LTD, a franchise tulajdonosa és a kiadványok felelőse.

KAPCSOLATFELVÉTEL

leonida.hu@gmail.com  vagy +36/30/927-7766 Oláh Gyöngyi

——————————————————————————————————————————–

 Itt a vége, fuss el véle, holnap legyél Te is a kapun túli világ vendége! 

 

 

Pin It on Pinterest