TE IS FÉLNÉL AZ ÉN HELYEMBEN?

KREATÍV ÍRÁS
KREATÍV ÍRÁS

A kreativitáshoz és a kreatív íráshoz is hozzátartozik a nyitottság az új dolgok kipróbálására.

El kell fogadnunk, hogy nem minden sikerül tökéletesre, feltehetőleg az legkevésbé, amit először próbálunk. De hibákkal és bátorsággal van kikövezve a nagy műhöz és az alkotó élethez vezető út.

De mire is ez a nagy körítés? Ööööö… Magyarázom a bizonyítványom. Mert az előbb készítettem el Neked az első videómat. Mondhatom kifogásként, hogy a beszéd nem az én terepem, azért tartok jobb agyféltekés kreatív írás tréningeket. Nos, igen…  Nem beszélek végig elég hangosan, belóg szélről a munkaasztalom idillje… Talán ez a blúz sem a legjobb választás a tornához, és a hajam…

Azt hiszem, ez mind nem fog akadályozni abban Téged, hogy megértsd a lényeget, és tudd használni az a két gyakorlatot, amit bemutatok:

https://youtu.be/ty0L_oeB1l8

Két és fél perc az egész. Mégis bútortologatás, átöltözés, kütyü megfelelő megtámasztása – irodai lyukasztó kreatív felhasználásával -, videószerkesztővel való ismerkedés (teljes csőd) kellettek hozzá. És most a kurázsi, hogy kitegyem!

Mi ebből a tanulság? Hogy el kell kezdeni! Félsz az írástól? Tökéleteset akarsz alkotni? Fontosabb, hogy csináld, mert ezen keresztül fejlődsz, a szégyenkezésen keresztül pedig csak  visszafogod magad!

A kreativitás és a kreatív írás nem megy másképp, csak bátran

Ami a tréningeken a legtöbbet adja az embereknek, az a felszabadulás a teher alól, amit a kritika, a minősítés, az osztályozás ránk rakott. Nem a tökéletesség a cél, hanem az örömteli alkotás.

Egyik nagy kedvencem Marie Forleo, akinek az online üzleti iskolája nagyon népszerű az USA-ban, és saját TV-je is van. Így néz ki most ő és a műsora: https://www.marieforleo.com/2017/03/dream-big/

És így nézett ki kezdetben, a radiátor melletti sarokból: https://www.youtube.com/watch?v=y63J3JnSsZI

Nem vonom le a tanulságot. Tornázz egy kicsit, aztán gondold át! Neked mit mond a két videó közti különbség? Egy rávezető kérdést azért felteszek! Ha Marie nem csinálja meg vagy nem rakja ki a “csővázas” videót, létezne most a Marie TV?

 

Örömteli és alkotó napot kívánok!

Oláh Gyöngyi Leonida

www.leonida.hu

“Arra, hogy elültess egy fát a legjobb alkalom húsz éve lett volna. A második legjobb időpont ma van.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*