Honnan lesznek olvasóim? Jó író vagyok egyáltalán?

Gondoltál már arra, hogy elküldöd az írásodat egy Nagy Írónak, hogy véleményezze, és megmondja végre, hogy érdemes-e írói álmokat dédelgetned vagy kutyaütő vagy, és úgyis feleslegesen küzdenél…

Az egyetlen útja, hogy kiderüljön, tudsz-e írni, az az, hogy írsz! Ezáltal fog fejlődni, kialakulni a saját stílusod, munkamódszered. Nem tilos tanfolyamokra járni, tanácsokat elfogadni, de ha ezek nem arra visznek, hogy még többet írj és még jobban, hanem összezavarnak, elbizonytalanítanak, nem serkentenek további írásra, hanem leblokkolnak, akkor nincs értelme az egésznek… Csak lesz egy vagy több kifogásod arra, hogy ne írj!

Tehát az első számú szabály: lehet másoktól kérdezni, tanulni, de ez sosem írhatja fölül a legfontosabbat, hogy írj, írj, írj!

És hogy kinek fog szólni a Te könyved, ki fogja elolvasni, kit fog érdekelni? Vannak olyan olvasók, akiknek a Te írásod lesz a legnagyobb ajándék, csak meg kell őket találnod! A cikk végén megnézheted a tegnapi bejegyzésemben említett Malcolm Gladwell előadását arról, hogy nincs tökéletes termék, de tökéletes termékek vannak! Így nincs tökéletes írás sem, csak bizonyos csoportoknak lesz tökéletes az írásod!

Ehhez kapcsolódik a második szabály: publikálni, publikálni, publikálni! Kezd el megosztani – lehetőleg saját  – blogon az írásaidat, a blogbejegyzéseket a közösségi oldalakon tedd elérhetővé, majd kérj segítséget a továbbiakhoz az írói csoportban – aki már volt valamelyik jobb agyféltekés írás tréningen az bekerült a zárt facebook csoportunkba, ahol mindig kaphatsz  naprakész információt, – vagy jelentkezz a következő Olvasógyár tanfolyamra, amely végigvisz a könyvírási és könyvkiadási folyamaton. Jó lenne ebben még több segítség, nem akarsz várni a következő Olvasógyár indulásáig? Akkor keresd meg Hegyesi-Kovács Katát!

Fellelkesültél? Van még hely az Író születik tréningre hétvégére! Gyere el!

Akkor most jöjjön Mr. Gladwell és a szószok szósza! pontosabban a szószok szószai! Jó hétvégét!

                 Örömteli és alkotó napot kívánok!                

Oláh Gyöngyi Leonida

www.leonida.hu

“Arra, hogy elültess egy fát a legjobb alkalom húsz éve lett volna. A második legjobb időpont ma van.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*