IDEGEN GYÉMÁNTOKKAL ÉKESKEDEM

Olvasnivalót hoztam mára. Először egy kis/nagy klasszikus! A novella nagymesterét idézem meg a holnapi TörténetMester előtt! Olvasd el Maupassant Ékszerek című novelláját  itt és pihenj egy kicsit a rohanásban! Ha olvasni nincs időd, egy másik novellát hallgass meg itt! Ez autózás vagy takarítás közben is megoldható! Ez is egy ékszerről szól…

 

S hogy ne csak a régi időkben kalandozzunk… Kíváncsi vagy, milyen egy RitArt tréning élmény első kézből?

Ha holnap nem tudsz jönni az utolsó 2016-os tréningre, de jövőre mindenképp ki akarod próbálni a jobb agyféltekés kreatív írást, akkor  a múlt hévégi Író születik tréning résztvevőinek, – azaz a közeljövő híres regényíróinak, meseíróinak és novellistáinak – véleményéből adok ízelítőt.

Zsolt így élte meg: “Nagyon jól éreztem magam a tréningeden. Tetszettek a gyakorlatok, ráhangolódási jobb agyfelet beindító feladatok. Jó légkörben, felszabadultan tudtam, tudtunk dolgozni. Figyeltél mindenkire, oldott volt a hangulat. Mindegyik feladatnál természetesen tudtam írni. Talán ez volt a legfurcsább élmény, hogy bárhol, bármikor, bárhogyan lehet írni. Aztán otthon folytatódott ez az állapot, mert azóta is napi rendszerességgel tudok írogatni. Folytatom a regényemet, könnyedebben megy az írás, fogalmazás, aminek nagyon örülök, és köszönöm neked, a tréningednek, meg a többi résztvevőnek. Kaptam fontos mankókat a szövegalkotáshoz, a történet fontosságához. Tudatosabb vagyok a történet jelentőségét illetően. Ez ment nekem nehezebben. Az érzésekről, testi érzetekről nekem könnyebb írni, talán a párbeszédek is jönnek belőlem, de a történetalkotás az nehézséget okozott korábban. Most már összeállt teljesen a regény storyja, kerültek bele fordulatok, talán izgalmas, és érdekfeszítő lesz. Elhatároztam, hogy a téli szünetben, januárban befejezem végre.”

 

Editből ezt a facebook bejegyzést hozta ki hétfőn: “Pántlikás jó reggelt mindenki bal agyféltekéjének! Remélem minden kedves, racionális, kontrolláló, bíráló félteke készen áll a mai fáradtságos bevetésre, munkára. Ha valamelyik bal agyfélteke pár percre, órára esetleg lepihenne, van rá lehetőség, természetesen, nem kell a nap 24 órájában megállás nélkül szolgálatban lennie. Mindenkinek jár a kikapcsol(ód)ás. A dominancia átadása szerencsére a mai világ fejlett technikájának köszönhetően nagyon egyszerűen megoldható. Jól képzett trénerektől 1-2 napon belül elsajátíthatják a megfáradt bal agyféltekék és kíváncsi tulajdonosaik az otthoni körülmények között, a hétköznapokban  is könnyedén használható módszereket.
Már hallom egy két bal agyfélteke sikolyát, hogy mi ez a hülyeség, van-e erre tudományos bizonyíték, mik a mellékhatások, és egyáltalán mire jó a bal agyféltekét elcsitítani.
Természetesen én magam személyesen teszteltem a módszert, és megfigyeltem a bal agyféltekém elcsendesítésének mi a hozadéka. Hát, kérem, belőlem különböző kuncogásra késztető szójátékok, mondatfoszlányok, majd egyre inkább összefüggő történetek buggyantak élő, amik bevallom nőiesen, engem is megleptek.
A kezem mintegy varázsütésre átvette az irányítást, ceruza, toll, billentyűk után kutatott, és írni kezdett. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy a végén felolvassam.
Ez persze első olvasatra ijesztő is lehet, de megnyugtatom a most nyugtalankodó, háborgó bal agyféltekét, hogy utána visszakaphatják kezükbe a gyeplőt. Rájuk is nagy szükség van, nem kell attól tartaniuk, hogy egy esetleges létszámleépítés, korai nyugdíjaztatás fondorlatos előkészítéséről van itt szó.
Ha valaki felcsigázódott, és többet szeretne erről tudni, nos akkor, kérem, látogassanak el a www.leonida.hu oldalra, ahol egy kedves tréner hölgy ad további információt minden érdeklődőnek.
Pántlikás szép napot kíván mindenkinek a jobb agyféltekém!”

 

Rita szerint: “Erőt és inspirációt adott a tanfolyam, hogy a régen dédelgetett álmaimat megvalósíthassam.”

Ha szeretnéd valakinek ajándékba adni ezt az élményt, itt rendelhetsz 5-10-20 ezer forintos ajándékutalványokat, és szeretettel várom szeretteidet.

www.leonida.hu/ajandekutalvany/

Megtiszteltetés, hogy részese lehetek ezeknek az önfelfedező, újratervező, csodálatos óráknak, napoknak. Téged is várlak, ha úgy érzed, itt az idő!

Örömteli és alkotó napot kívánok!                

Oláh Gyöngyi

www.leonida.hu

“Arra, hogy elültess egy fát a legjobb alkalom húsz éve lett volna. A második legjobb időpont ma van.”

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*