HOGYAN VÁLJ SIKERESSÉ 3 EGYSZERŰ LÉPÉSSEL?

Azt is írhattam volna, hogy hogyan válj sikeres íróvá, milliomossá, milliomos íróvá, vagy bármi mássá, ami szeretnél lenni? Ne szaporítsuk a szót, nézzük a 3 lépést!

dubaimoon

1. Nézd meg a jelenlegi életedet, az arról alkotott gondolataidat! Ha azt hiszed, nem befolyásol a környezeted, nem hurcolod már a családi mintákat, nem hat rád a média vagy az általános közhangulat, akkor nem is kell tovább olvasnod, nálad minden rendben! Ha azonban gyanakszol, hogy rád telepszik sok minden és mindenki, akkor érdemes elővenni Byron Katie Négy kérdés című könyvét, vagy megnézni a videóit, és elkezdeni kidolgozni magadból a felesleges és félrevezető meggyőződéseket. A MEGGYŐZŐDÉS CSUPÁN EGY GONDOLAT, AMIT ÚJRA ÉS ÚJRA GONDOLSZ!

beleszol

2. Írd le, hogy ki szeretnél lenni! Lényeges, hogy hogyan fogalmazol, mennyire tisztult le benned a célod. Ne blokkold magad, nyugodtan szárnyaljon a fantáziád! Törekedj a tisztánlátásra! Legyél benne biztos, hogy belső harmóniában vagy azzal, amit leírsz, nem mások elvárásainak akarsz megfelelni, nem mások által elképzelt korlátok közt akarsz maradni. A komfortzóna is mehet a levesbe, ha valamit igazán akarsz, jönni fog a segítség! De nélküled nem fog menni! Már fejben is tedd oda magad, lásd, hogy túljutsz a mérföldköveken. Papírra írj! Minden reggel olvasd fel magadnak a leírtakat, húzd a kis ujjacskádat is a szöveg alatt, lásd, halld, érezd, szagold, ízleld!

manuscript-729617

3. Miért akarom ezt elérni? Nem kevésbé fontos azzal tisztában lenni, hogy miért akarom mindezt? A miértek adják a motivációt, motiválnak az akcióra, a cselekvésre! Ne engedd, hogy kimenjen a tudatosság a cél mögül, ne engedd elhervadni a miértjeidet! Azaz ne vedd le a szemed a célról, ne állj be gödröket betemetni az úton, ha ki is tudod kerülni őket! Álljon erről itt egy mese: Egykor egy kolostorban élt egy macska. Mindig megzavarta a szerzetesek meditációját dörgölőzésével, nyávogásával. Így a kolostor vezetője elrendelte, hogy a macskát a meditáció idejére az egyik szerzetes kamrájába zárják be. Évszázadokkal később is élt a szokás, hogy az esti meditációt csak úgy lehet elkezdeni, ha egy macskát rituálisan bezárnak a folyosó legvégén lévő cellába. Minden este olvasd át a listádat, hogy ne legyen a céljaidból bezárt macska!

mindmap

Mindhárom esetben hasznos, ha úgy kezdesz neki a tevékenységnek, hogy harmonizálod a jobb és a bal agyféltekédet a tréningeken tanult gyakorlatokkal, vagy bármi mással, ami neked bevált!

colored-pencils-1073675

Örömteli és alkotó napot kívánok!

Oláh Gyöngyi www.leonida.hu

“Arra, hogy elültess egy fát a legjobb időpint húsz éve lett volna. A második legjobb időpont ma van.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*