8 TIPP ÉS LESZ BLOGTÉMÁD!

A pénteki Blogger Workshop nagyon jól sikerült! Itt olvashatod el az egyik írásomat, amelyik a tréningen született mediáció témában, mert trénerként én is írtam, míg a többiek dolgoztak. Itt a leonida.hu-n maradjunk az alkotás és az írás rejtelmeinél. 

hardwriting

Mi kell ahhoz, hogy mindig legyen témád, ha blogot vezetsz? Következetesség! Ennek egyik oldala, hogy sose mondd – “Sohase mondd…” tádádádám tádám dádám… 🙂 – hogy erre most nincs harminc másodpercem! Ha jön az ötlet, kapd el, rögzítsd, írd le ott és azonnal! A másik oldal, hogy tervezz előre, és ments el mindent egy helyre! Nézzük pontokba szedve!

  1. Ha valami érdekeset, vicceset látsz az utcán, szánj rá egy percet és fotózd le a mobiloddal! “Az áramszünet technikai okok miatt elmarad!” cetli is jó lesz valamire, tegnap én éppen két kéményseprőt kaptam lencsevégre, persze csak az után, hogy megfogtam a gombomat.
  2. Éjjel legyen az ágyad mellett egy jegyzetfüzet, ha valami zseniális gondolatra ébredsz, le tudd írni! Ja, toll is legyen hozzá, olyan, ami fog!
  3. Ha a mobilodon van “jegyzettömb”, oda is fel tudod írni a buszon hallott poént, beszélgetés töredéket, autóból látott jelenetet vagy óriás plakátot, bármi ami megragadott és megírnád.
  4. Filmélményekből, könyvekből idézetek, jelentek, amelyek kapcsolódnak a te témádhoz valahogyan!  A workshop résztvevőivel a Bakancslista és a Minden végzet nehéz filmeket idéztük fel a senior coaching ürügyén, a Rózsák háborúja című filmet a válási mediációval kapcsolatban, “A szerelem hídjai” a hídfotózáshoz!
  5. Viccek, karikatúrák amelyek kapcsolódnak a témádhoz. Egyik kedvencem a mediácós témával kapcsolatban: 6or9
  6. Híres emberek motiváló történetei, amelyek kapcsolódnak a témádhoz. Hogyan állt fel egy anyagi összeomlás után, hogyan kezdett el edzeni, hogyan szedte össze magát a válása után? Imádom a lakberendezési újságokat, híres emberek otthonáról készült riportokban is érdekes sztorikat szoktam találni!
  7. Kapcsolódj az aktuális nagy port felverő vagy világraszóló eseményekhez! Most például a Brangelina válás visz mindent ezen a téren! Újdonsült bloggereim is bevetették ezt a témát írásaikban. Azokat az eseményeket, amelyek nem váratlanok,  mint az EB és az olimpia, egy évre előre is el lehet tervezni!
  8. És a következetesség következetessége: legyen egy mappa a notebookodban, ahová gyűjtöd az ötleteidet, minden fent említett forrásból! Legyen kijelölve egy nap a héten, amikor rendezed a mobilodban lévő jegyzeteket, fotókat, videókat, átolvasod és beírod a laptopba az éjjel felmerült ötleteket, bemásolod az újságokból, linkekből az érdekességeket. Már amiket nem használtál fel közben!

Ha az összegyűjtött témákat könnyedén akarod megírni, akkor a következő Blogger Workshopról ne maradj le! Válassz időpontot  itt és szárnyalni fogsz magad is és a blogod látogatottsága is!

Örömteli és alkotó napot kívánok!

Oláh Gyöngyi www.leonida.hu

“Arra, hogy elültess egy fát a legjobb időpint húsz éve lett volna. A második legjobb időpont ma van.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*